Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι χλιαρό νερό
5 κεσεδάκια αλεύρι κίτρινο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
Φρέσκο βούτυρο για επάλειψη
Υλικά για τη γέμιση:
500γρ. μανιτάρια
2 πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
150γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
250γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο ζυμώνουμε όλα μας τα υλικά και αφήνουμε να σταθεί λιγάκι η ζύμη μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Σε αυτό προσθέτουμε τα μανιτάρια μας να τσιγαριστούν καλά, ανακατεύοντας που και που.
Εντωμεταξύ, βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Το στρώνουμε πάνω στο ταψάκι μας.
Επιστρέφουμε στο τηγάνι μας και όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια μας, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Μόλις γίνουν τα λαχανικά μας, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τις ελίτσες, πιπεράκι, αλατάκι και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε και το δεύτερο φύλλο μας που θα μπει στο πάνω μέρος της μανιταρόπιτας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε τη γέμιση στην πίτα μας, την απλώνουμε καλά, βάζουμε την φέτα από πάνω, διπλώνουμε το κάτω φύλλο εσωτερικά, βουτυρώνουμε, απλώνουμε το πάνω φύλλο, το διπλώνουμε κάτω από την πίτα, βουτυρώνουμε την επιφάνεια πολύ καλά, κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι, σταυρώνουμε και φουρνίζουμε για μία ώρα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!