1 δόση σούπερ χυλού για τηγανητά
1/2 κιλό μανιτάρια
2-3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φτιάχνουμε τον σούπερ χυλό για τηγανητά ακολουθώντας την συνταγή (δείτε την εδώ) και του προσθέτουμε λίγο αλάτι και το 1/3 της ποσότητας του πολτοποιημένου σκόρδου. Σκουπίζουμε με ένα χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα (αν είναι μεγαλούτσικα). Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο τα 2/3 από το λιωμένο σκόρδο και λίγο αλάτι. Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί και βουτάμε τα μανιτάρια στον χυλό. Τα βγάζουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανασηκώνοντάς τα (χωρίς να τα τρυπήσουμε) και όταν το λάδι μας ζεσταθεί καλά τότε τα βουτάμε να τηγανιστούν. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζουμε από το λάδι και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και (αν χρειάζεται) αλάτι και σερβίρουμε.