Υλικά:
1/2 κιλό μανιτάρια
Λίγο ξύδι
Σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με λίγο χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε να πάει το λάδι παντού και τα αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο ξύδι και ανακατεύουμε. Μόλις μειωθούν τα υγρά (θα βγάλουν τα μανιτάρια) πασπαλίζουμε με το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας και το αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό σαλάτας κρύα ή ζεστά είναι το ίδιο νόστιμα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.