Υλικά:
1/2 κιλό μανιτάρια λευκά
2 κουταλιές βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Λίγο τριμμένο ξερό θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας ή πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε ισόπαχες φετούλες. Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και λίγο πριν κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να πάρουν χρώμα γύρω από τις άκρες τους και τότε προσθέτουμε το δυόσμο, το θυμάρι, το πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ένα δυό λεπτάκια ακόμη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αλατίζουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.