1 πακέτο μανεστράκι χοντρό (500γρ.)
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους (500γρ.)
1 κονσέρβα κονκασέ
2 κύβους νοστιμιάς βοδινό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε σχετικά μικρά κομμάτια (το μέγεθος είναι καθαρά θέμα γούστου, όπως και να τα κόψουμε θα μαγειρευτούν μια χαρά). Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο -τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο- και την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα φέρνουμε δύο τρεις βόλτες να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε τους κύβους νοστιμιάς, το αλάτι και το κονκασέ. Ξεπλένοντάς το, προσθέτουμε και δύο κονσέρβες νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, με την κατσαρόλα σκεπασμένη για μισή ωρίτσα. Κατόπιν ζεσταίνουμε στον βραστήρα 1 1/4 λίτρο νερό και μόλις βράσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Τέλος βάζουμε και το κριθαράκι και -ανεβάζοντας λίγο τη φωτιά στο μάτι μας- το βράζουμε ανακατεύοντας το, που και που, να μην μας κολλήσει. Μόλις έχει σχεδόν γίνει (θα έχει κάποια υγρά ακόμα) ρίχνουμε το πιπέρι μας, ανακατεύουμε, σβήνουμε το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε ένα τεταρτάκι η μανέστρα θα έχει τραβήξει όλα τα υγρά και το φαγητό μας θα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!