3/4 κιλού φιλέτο κοτόπουλο
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα
2 κρεμμύδια ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλιές κορν φλάουρ
Λίγο λευκό κρασί
Λίγη ρίγανη
Λίγο θυμάρι
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε το φιλέτο, το κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κομμάτια. Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το φύτρο τους και τα κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα κρεμμύδια, σε φέτες τα μανιτάρια και ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα σκόρδα. Τα αφαιρούμε και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Μετά από λίγα λεπτά βάζουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μετά από δέκα λεπτά περίπου ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κρέας μας. Διαλύουμε μέσα στο χυμό λεμονιού το κορν φλάουρ (ποσότητα ανάλογη με τα υγρά που έχει το φαγητό μας), κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας προσεκτικά για να δέσει η σάλτσα.
Τα λεμονάτα μανιτάρια με φιλέτο κοτόπουλου είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε σκέτα ή με πιλάφι ή με μακαρόνια ή ακόμη και με τηγανητές πατάτες. Πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα απολαμβάνουμε!