500γρ. φρέσκα μικρά λευκά μανιτάρια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε ελαφρά τα μανιτάρια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες στα δύο και τις σωτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να χρυσίσουν. Προσθέτουμε το κρασί και όταν σιγοβράσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τα μανιτάρια μας να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο της ώρας. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Τέλος τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού, αλατίζουμε, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε τα κρασάτα μανιτάρια μας με μαϊντανό.