1 μαρούλι
1 μάτσο σέσκουλα
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
Λεμόνι
1 αυγό
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια δίνοντας προσοχή στη βάση τους όπου και συνήθως υπάρχει λίγο χώμα. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, κόβουμε το κρεμμύδι τετραγωνάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα σέσκουλα και το μαρούλι και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια αυξάνουμε την έντασή και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Όταν σωταριστούν κι αυτά χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά και προσθέτουμε τα σέσκουλα και το μαρούλι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αλάτι και πιπέρι. Ελέγχουμε το νερό που θα έχουν βγάλει και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα μανιτάρια φρικασέ. Τέλος σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό του λεμονιού και χτυπάμε μέσα του και το αυγό. Όταν γίνει το φαγητό μας το απομακρύνουμε από τη φωτιά και όταν πάψει να κοχλάζει παίρνουμε κουταλιά κουταλιά και ρίχνουμε το ζουμί του μέσα στο μπωλ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έντονα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις κοχλάσει 1-2 φορές την απομακρύνουμε και σερβίρουμε πεντανόστιμο φρικασέ μανιταριών με αυγολέμονο.