1 κριθαράκι ολικής (500γρ.)
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 κονκασέ ή 2 ντομάτες φρέσκες
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε όπως για την χωριάτικη. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Πλένουμε ντομάτες, πιπεριές και κολοκύθι. Τις ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη, τις πιπεριές τις κόβουμε σε μέτρια κομματάκια και το κολοκύθι σε μεσαία μπαστουνάκια.
Βάζουμε στη κατσαρόλα λάδι και σε αυτό τσιγαρίζουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε ντομάτες, πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και 1,5 λίτρο καυτό νερό. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη τη κατσαρόλα, για περίπου 45 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα κολοκύθια και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό μας. Σερβίρουμε προσθέτοντας αν θέλουμε τυρί φέτα ή ημίσκληρο τριμμένο.