1 λίτρο γάλα
1 κούπα ρυζάλευρο (άνθος ορύζης)
4 κουταλιές ζάχαρη
Ροδόνερο
Ζάχαρη άχνη
Κρατάμε σε μια κούπα ένα φλιτζάνι από το γάλα μας. Διαλύουμε στο γάλα αυτό το ρυζάλευρο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς το διαλυμένο ρυζάλευρο. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε 2 κουταλιές ροδόνερο και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα μας. Εάν δημιουργηθούν σβολαράκια τα διαλύουμε χρησιμοποιώντας το μπαστούνι κοπής. Το μαλεμπί το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια ή το στρώνουμε σε πυρέξ. Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με μπόλικο ροδόνερο το πιάτο και με άχνη ζάχαρη το μαλεμπί.