350γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100γρ. ζάχαρη
45γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
Λίγο σιρόπι καραμέλας
Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά προσθέτοντας το γιαούρτι και το αλεύρι. Σε μια φόρμα σιλικόνης ρίχνουμε το μείγμα μας (αν έχουμε αντικολλητική φόρμα, τότε βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά). Από πάνω περιχύνουμε με σιρόπι καραμέλας. Ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα) στους 180 βαθμούς με αέρα. Ξεφορμάρουμε το κέικ καραμέλας και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο γλυκάκι μαλακό και καραμελένιο!