1/2 πακέτο μακαρόνια για διαβητικούς βρασμένα και σουρωμένα
1/4 κούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
12 μικρά στρογγυλά ντοματάκια κομμένα σε τέταρτα
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο σε κύβους
1/4 κούπας ελιές σε ροδέλες
Χτυπάμε το ξύδι και το λάδι μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο έχουμε λιώσει, το πιπέρι, το δυόσμο, τη ρίγανη και αναμειγνύουμε καλά. Σε ένα μπωλ Βάζουμε τα μακαρόνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, τα ντοματάκια και τα ανακατεύουμε προσεκτικά. Πάνω τους ρίχνουμε το μείγμα λαδιού – ξυδιού που έχουμε φτιάξει, ανακατεύουμε ελαφρά για να πάει παντού. Βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο να σταθεί για μια περίπου ώρα πριν την σερβίρουμε.