1 πακέτο μακαρόνια σέλινο (ή άλλα παρόμοια)
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
6 φέτες μπέικον
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
Λίγη παρμεζάνα
500 ml γάλα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο βασιλικό (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να μαλακώσουν πολύ (al dente) και τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο και μέσα τσιγαρίζουμε τα αλλαντικά και τα μανιτάρια. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια, το υπόλοιπο βούτυρο, τα τσιγαρισμένα αλλαντικά και μανιτάρια καθώς και τα τυριά. Ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το βασιλικό και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Με αυτό το μείγμα σκεπάζουμε τα μακαρόνια στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε τυρί τριμμένο και φρυγανιά και το ψήνουμε στους 230 για ένα τέταρτο της ώρας.