1 πακέτο (1/2 kg) μακαρονάκι κοφτό
1 φλιτζάνι μανιτάρια
1 φλιτζάνι σπανάκι
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουτάλια της σούπας πελτέ
1 κουτάλι της σούπας κάπαρη
1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Κάρυ
Ελάχιστο τσίλι σκόνη
Ελάχιστη ζάχαρη
Βράζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Σε μικρά κομμάτια κόβουμε τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό, το πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, το τσίλι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια, την κάπαρη και τα μανιτάρια. Όταν αρχίσει να κοχλάζει και πάλι το φαγητό, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και το αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, ανακατεύοντας τα ανά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν τα μακαρόνια μαλακώσουν όσο θέλουμε (εγώ τα προτιμώ al dente) ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να «πάει» σε όλο το φαγητό και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε για πέντε λεπτά την κατσαρόλα πάνω στην σβηστή εστία και σερβίρουμε το φαγητό μας.