Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 πακέτο μακαρόνια Νο6
1/2 κιλό μανιτάρια (πλευρώτους και λευκά)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
Μπαχάρι
Μοσχοκάρυδο
1 ξύλο κανέλα
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βάζουμε ένα ταψί στη φωτιά να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας. Κόβουμε και τα κρεμμύδια μας σε φέτες και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι μας να τσιγαριστούν μαζί με τα μανιτάρια. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει νερό να βράσει με αλάτι για να ετοιμάσουμε και τα μακαρόνια μας. Στο μπλέντερ κόβουμε τις ντομάτες απαλά σαν να είναι τριφτή. Μαζί με τις ντομάτες βάζουμε και το σκορδάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με τον πελτέ της ντομάτας. Προσθέτουμε κρασάκι, ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες με το σκορδάκι στο τηγάνι. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σε δέκα λεπτά η σάλτσα μας των μανιταριών θα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα ρηχό πιάτο μακαρόνια, μπόλικη σαλτσούλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!