2 σουπιές νωπές
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε από τις σουπιές τις σακούλες με το μελάνι. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σε αυτό τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Κατόπιν ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να γιαχνιστούν για δέκα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί, ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα δέκα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο από το μελάνι των σουπιών και βράζουμε για πέντε λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα περιχύνοντάς τα με την σάλτσα της σουπιάς.