500γρ. ζυμαρικά πένες
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 κούπας αλεύρι
2 κούπες γάλα light ζεστό
250γρ. τυρί σκληρό, αλμυρό, που λιώνει, τριμμένο
1/3 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά ιταλικά μυρωδικά
Αλάτι
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής τους ώστε να είναι αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε άλλη μικρότερη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι και το μείγμα ιταλικών μυρωδικών. Μαγειρεύουμε μέχρι να φύγει η μυρωδιά του ωμού αλευριού και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα (εάν μας σβολιάσει χρησιμοποιούμε το μπαστούνι κοπής-ραβδομπλέντερ). Προσθέτουμε και τα τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!