500γρ. μακαρόνια (1 πακέτο)
1 πασάτα ντομάτας
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 πρέζα τσίλι
1 πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μυζήθρα τριμμένη
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε αλάτι. Συγχρόνως σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο. Σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το σκόρδο (με προσοχή μην σκουρύνει πολύ). Ρίχνουμε και την πασάτα ντομάτας, τη ρίγανη, το τσίλι, αλατι, πιπέρι και ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα μας χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι μας. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια μας αλ ντέντε τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!