1 πακέτο ζυμαρικά
200γρ. τόνο κονσέρβας
1 πασάτα ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, να κρατάνε λίγο. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε 1/2 κούπα νερό από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια. Σουρώνουμε και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι, να γυαλίσει και να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε την πασάτα ντομάτας και τον μαϊντανό. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε κι αυτόν μαζί με το μπούκοβο και τις ελιές. Αφού βράσει για λίγη ώρα δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Εάν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο από το ζουμί των μακαρονιών στη σάλτσα μας, καπακώνουμε το τηγάνι μας και σιγοβράζουμε για δέκα περίπου λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και λίγο από το ζουμί τους και τα ανακατεύουμε να καλυφθούν εντελώς με την σάλτσα. Σερβίρουμε την μακαρονάδα με τόνο έτσι όπως είναι ζεστή και απολαμβάνουμε!