Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
3 κονσέρβες τόνο σε νερό
3 τριμμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Λίγο σκόρδο
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο μας. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και προσθέτουμε τον τόνο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε στο τηγάνι από την κατσαρόλα τα μακαρόνια μας και τα αφήνουμε να πάρουν τα υγρά της σάλτσας μας. Τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό από τη κατσαρόλα, μέχρι το φαγητό μας να είναι έτοιμο. Σερβίρουμε μια γενναία δόση σε ρηχό μεγάλο πιάτο, τρίβοντας από πάνω λίγο πιπεράκι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τυράκι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!