500γρ. μακαρόνια
6-7 καρότα
2 φακελάκια κουκουνάρι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και ψήνουμε τα καρότα για μισή περίπου ώρα στους 220 βαθμούς στο φούρνο. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε για 5-7 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων σε σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη πιάτο. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα καρότα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή τους, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο καρότου. Η μακαρονάδα μας με πέστο καρότου είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!