500γρ. μακαρόνια
200ml κρέμα γάλακτος
250γρ. ζαμπόν
250γρ. μανιτάρια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 λεμόνι
3 κουταλιές σόγια σως
Λίγο φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό και το χυμό του λεμονιού. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες και σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Εντωμεταξύ κόβουμε το ζαμπόν σε μικρές λεπτές λωρίδες και το προσθέτουμε στα μανιτάρια. Τέλος βάζουμε και τη σόγια σως, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε ενώ παίρνουν μια βράση. Σερβίρουμε τα μακαρόνια, απλώνουμε πάνω τους την σάλτσα με τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό (ψιλοκομμένο) και απολαμβάνουμε μια υπέροχη μακαρονάδα με μανιτάρια.