1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 1/2 κούπα κάσσιους
2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
Σκόρδο, μείγμα μυρωδικών, μπούκοβο, κτλ. (προαιρετικά)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους. Κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας και τα στραγγίζουμε.
Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια. Κρατάμε μπόλικο ξύσμα για γαρνιτούρα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπλέντερ δουλεύουμε πολύ καλά τα κάσσιους. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο καθώς επίσης και τα μυρωδικά, σκόρδο κτλ. Προσθέτουμε το νερό που φυλάξαμε και τον χυμό του λεμονιού λίγο λίγο και ανάλογα με το γούστο μας, δουλεύοντας το μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια πυκνόρρευστη σάλτσα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και την σάλτσα τους και τα ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας γαρνιρισμένη με ξύσμα λεμονιού, πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την απολαμβάνουμε ζεστή!