1 πακέτο φαρφάλες ή άλλη πάστα
250γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο ψιλοκομμένο ή αντίστοιχη ποσότητα σοταρισμένων μανιταριών
150γρ. μπέιμπι σπανάκι
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Σκληρό τριμμένο τυρί
3/4 κούπας γάλα
Ρίγανη, θυμάρι, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας να γίνουν αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, το λάδι, ρίγανη, θυμάρι, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, κοτόπουλο ή μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες και τα αφήνουμε να πάρουν μια δυό βράσεις. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ανακατεύοντας απαλά και πασπαλίζοντας με το τυρί. Ρίχνουμε και το σπανάκι και σερβίρουμε σε πιάτα. Καλή όρεξη!