Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
20 ντοματίνια βελανίδια
1 πιπεριά
2 ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
1 π.κ. κρασί τύπου ρετσίνα ή παλαιό ξηρό
Ελαιόλαδο
Λίγη μαύρη ζάχαρη
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το σκορδάκι μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια μας, πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά να μαραθούν και τα ντοματάκια μας. Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος ρίχνουμε το κονκασέ, αλάτι, λίγη μαύρη ζάχαρη, ρίγανη και αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο τα μακαρόνια μας και προσθέτουμε από πάνω την σάλτσα μας, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και τυράκι αν δεν είναι νηστεία ή κάνουμε vegan διατροφή.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!