1 πακέτο ζυμαρικά βίδες (500γρ.)
1 πακέτο μανιτάρια άσπρα (500γρ.)
200γρ. μπέικον σε φέτες
6 ντομάτες μέτριες σφικτές
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
Κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τα λαχανικά μας και καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια με μία πετσετούλα. Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια (κρατώντας και όσα υγρά βγάλουν), τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Κόβουμε σε λεπτές φετούλες και το μπέικον. Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε μέτρια αλατισμένο νερό έως ότου γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα που τα βράσαμε πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το μπέικον, τα μανιτάρια, τις ντομάτες και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια μας αλλά να μην σκουρύνουν. Τότε σβήνουμε τη κουζίνα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό μας και ρίχνουμε άλλο ένα καλό ανακάτεμα. Η αλλιώτικη μακαρονάδα μας είναι έτοιμη. Την σερβίρουμε ζεστή η κρύα (κρύα είναι πιο νόστιμη) πασπαλίζοντας τη με κεφαλοτύρι ή γραβιέρα. Καλή σας όρεξη!