2 2/3 κούπες τριμμένη καρύδα
1/4 κούπας αλεύρι
2/3 κούπας ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
1 βανιλέτα
Σοκολάτα (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
Σε ένα βαθύ μπωλ αναμειγνύουμε την καρύδα, την ζάχαρη και το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την βανιλέτα και τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Με ένα κουτάλι ή ένα κουταλάκι (ανάλογα με τι μέγεθος θέλουμε να έχουν) ρίχνουμε μια κουταλιά μείγματος πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ οι άκρες της καρύδας. Αφαιρούμε τα μακαρόν καρύδας από το ταψί όταν κρυώσουν.
Εάν επιθυμούμε λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και βουτάμε την βάση του κάθε μακαρόν μέσα της. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε με τη λιωμένη σοκολάτα διάφορα σχέδια πάνω στα μακαρόν καρύδας ή και να μας βοηθήσει να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά π.χ. καρδούλες ή πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια ή διάφορα ζαχαρωτά.