1 αυγό
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλάκια ξύδι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ελάχιστη ζάχαρη
Ξεχωρίζουμε τον κρόκο του αυγού. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τον κρόκο, τη μουστάρδα, το ξύδι, το λεμόνι, το αλάτι, και τη ζάχαρη και αρχίζουμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Καθώς τα χτυπάμε προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα ρίξουμε το λάδι, έτσι ώστε να μην μας κόψει η μαγιονέζα. Η σωστή διαδικασία είναι η εξής: χτυπάμε τα υλικά με το μπλέντερ σκεπασμένο. Από την ειδική μικρή τρυπούλα που έχει το καπάκι του στο κέντρο ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι προσπαθώντας να διατηρήσουμε μια αργή αλλά συνεχή ροή. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε και η μαγιονέζα μας, κόψει, ετοιμάζουμε νέα δόση και σε αυτήν αντί για λάδι ρίχνουμε την κομμένη μαγιονέζα.