Υλικά:
3/4 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κουταλιά μουστάρδα (προσωπικής προτίμησης όσον αφορά το πόσο πικάντικη θα είναι)
Λίγο λεμόνι
Λίγο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ το γάλα, την μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Αρχίζουμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Πρέπει να το προσθέτουμε με αργή αλλά συνεχόμενη ροή ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά για να μην κόψει η μαγιονέζα. Όταν πήξει το μίγμα σταματάμε το χτύπημα. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε με αλάτι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ρόζμαρι Δημαράκη και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.