Υλικά:
2 πατάτες βρασμένες
2 λεμόνια
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 φλιτζάνι πολύ παγωμένο νερό
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Στύβουμε το λεμόνι και κρατάμε το χυμό του. Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιών, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι και 10 κουταλιές παγωμένο νερό. Αρχίζουμε να τα χτυπάμε και όταν πολτοποιηθούν προσθέτουμε σιγά – σιγά το λάδι. Για να γίνει η μαγιονέζα μας πρέπει το λάδι να μπαίνει πολύ – πολύ αργά στο μείγμα μας καθώς επίσης και το νερό να είναι πάρα πολύ παγωμένο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.