Υλικά:
1/2 λίτρο γάλα ζεστό
200γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
150γρ. ζάχαρη
125γρ. βούτυρο λιωμένο
115γρ. αλεύρι
4 αυγά
Εκτέλεση:
Διαχωρίζουμε τα αυγά (κρόκοι, ασπράδια). Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε και το γάλα, μία κουταλιά νερό και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε απαλά τη μαρέγκα. Σε μια φόρμα σιλικόνης αραδιάζουμε τα κεράσια και ρίχνουμε πάνω τους το μείγμα μας. Ψήνουμε για σχεδόν μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες πριν το απολαύσουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.