Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
2 πακέτα μανιτάρια πλευρότους
200γρ. ρύζι νυχάκι
2-3 μαρούλια
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
3-4 κ.σ. ταχίνι
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζωμό λαχανικών
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και πάνω της τοποθετούμε τακτικά τα μανιτάρια μας και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα. Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια μας σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Όταν γίνουν τα μανιτάρια μας τα ψιλοκόβουμε όπως τα εντόσθια στη μαγειρίτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαρούλια μας. Μόλις μαραθούν τα μαρουλάκια μας ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρύζι, άνηθο και σιγά σιγά ρίχνουμε ζεστό το ζωμό λαχανικών τόσο ώστε να φτιάξουμε μια παχιά σούπα και τα αφήνουμε να βράσουν. Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί το ταχίνι μας. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε ζουμάκι από τη νηστίσιμη μαγειρίτσα μας, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!