Υλικά:
4 μαρούλια μεγάλα
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 συκωταριά
1 κονκασέ ντοματάκι ή 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
Λίγο φρέσκο βούτυρο ή λάδι
1-2 αυγά
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (μπουκιές). Τσιγαρίζουμε καλά με το βούτυρο ή το λάδι τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Αφού μαραθούν κι αυτά προσθέτουμε την ντομάτα. Μετά το αυγοκόβουμε και σερβίρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.