1 συκωταριά
2 κιλά γλυκά χόρτα (π.χ. αντίδια)
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 χούφτα ρύζι γλασέ
1-2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (μαγειρικής)
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1-2 λεμόνια
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά μας να ζεματιστεί για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια την στραγγίζουμε και μόλις κρυώσει την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτό τη συκωταριά και τα κρεμμυδάκια μας. Κατόπιν ρίχνουμε τα χόρτα, τον άνηθο και καυτό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν. Ένα τέταρτο πριν γίνει η μαγειρίτσα προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε τον βρασμό. Μόλις ετοιμαστεί η μαγειρίτσα μας θα φτιάξουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού και κατόπιν χτυπάμε καλά μέσα τα αυγά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα από τη φωτιά και μόλις σταματήσει να κοχλάζει, παίρνουμε κουταλιά κουταλιά τον ζωμό της και τον ρίχνουμε χτυπώντας έντονα στο μπωλ με το αυγολέμονο. Μόλις γεμίσει το μπωλ αδειάζουμε το περιεχόμενό του στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά, και ανεβάζουμε στο μάτι την μαγειρίτσα για να πάρει μια βράση.