1 κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 ματσάκι άνηθο
2 κλωναράκια δυόσμο
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
4 μαρούλια
1/2 – 1 κούπα ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο μαγειρικής
Υλικά για το αυγολέμονο:
1 λεμόνι
2 αυγά
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και μέσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Κατόπιν βάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, πιπέρι και νερό. Βράζουμε για είκοσι λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Όταν βράσει, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπωλ στύβουμε το λεμόνι και σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν διαλυθεί ρίχνουμε και τα αυγά χτυπώντας και προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο – λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά.