4 μαρούλια μεγάλα
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
Mισή ή μία κούπα ρύζι καρολίνα
1 συκωταριά
Λίγο φρέσκο βούτυρο ή λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1-2 αυγά
1 λεμόνι
Aλάτι, πιπέρι
Πλένουμε καλά τη συκωταριά. Βάζουμε 6 ποτήρια νερό μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα να ζεματιστεί η συκωταριά. Βγάζουμε τη συκωταριά σε πιάτο και την ψιλοκόβουμε. (Έτσι κόβεται πολύ πιο εύκολα και σε πιο μικρά κομμάτια). Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μαρούλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα κρεμμυδάκια τον άνηθο το βούτυρο, τη συκωταριά και το νερό που μέσα του είχαμε ζεματίσει τη συκωταριά. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το μαρούλι και το αλατοπίπερο. Όταν ετοιμαστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Το αυγολέμονο γίνεται ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το χυμό ενός λεμονιού και το ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ (αυτό θα κάνει το αυγολέμονό μας να μην «κόψει»). Ρίχνουμε και χτυπάμε καλά μέσα στο μείγμα μας τα ένα ή δύο αυγά. Προσθέτουμε σιγά – σιγά αρκετή ποσότητα από το ζουμί της μαγειρίτσας μας, ανακατεύοντας διαρκώς το αυγολέμονο.
Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
Μπορείτε εκτός από μαρούλια να βάλετε και άλλα χόρτα όπως, αντίδια, ραδίκια κ.α. Επίσης μπορείτε να μην βάλετε ρύζι αλλά να έχετε υπ’ όψιν σας ότι θα χρειαστείτε λιγότερο νερό.