1 κιλό συκωταριά από αρνάκι γάλακτος
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βούτυρο μαγειρικής
Αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κύβους νοστιμιάς βοδινού
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά (μόνο τους κρόκους)
2-3 λεμόνια
Ελάχιστο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας μικρά μικρά κομματάκια την συκωταριά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μέσα του τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τον άνηθο, το κρεμμύδι και τη συκωταριά για ένα τέταρτο της ώρας, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τους κύβους και ένα ποτήρι καυτό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Προσθέτουμε ακόμη 5-6 κούπες καυτό νερό και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα. Ρίχνουμε και το ρύζι και βράζουμε για είκοσι περίπου λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε την μαγειρίτσα από τη φωτιά.
Θα ετοιμάσουμε τώρα το αυγολέμονο. Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το ζουμί της μαγειρίτσας χτυπώντας έντονα το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα και ανεβάζουμε πάλι τη μαγειρίτσα στη φωτιά να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε σε σουπιέρα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η Γεωργία, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!