1 1/2 κούπες καρότο τριμμένο
1/2 κούπα σταφίδες
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1/4 κούπας γάλα
1/2 κούπα λάδι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
225γρ. κριμ τσιζ (τυρί κρέμα)
1/2 πακέτο βούτυρο (125γρ.)
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά μέλι
2 βανίλιες
Θα χρειαστούμε μια φόρμα για μάφινς και τα ανάλογα χαρτάκια για μάφινς. Η ζύμη μας κάνει 20 περίπου μεσαίου μεγέθους μάφινς.
Αφήνουμε τα αυγά εκτός ψυγείου μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα μας στον τρίφτη. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε σταδιακά τα τρία τέταρτα του μείγματος του αλευριού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρότα και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας καλά και προσεκτικά. Στρώνουμε τα χαρτάκια μας στις υποδοχές της φόρμας και τα γεμίζουμε με δύο κουταλιές περίπου από το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνό το ξύλινο καλαμάκι που θα βάλουμε στο κέντρο του μάφιν. Αφήνουμε τα μάφιν καρότου να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Τώρα θα φτιάξουμε γλάσο: Στο μίξερ χτυπάμε το κριμ τσιζ με το βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν τελείως. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, τις βανίλιες και την άχνη ζάχαρη.
Αφού βεβαιωθούμε ότι τα μάφιν καρότου μας είναι εντελώς κρύα τα γαρνίρουμε με το γλάσο που ετοιμάσαμε και είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία!