1/2 κιλό αλεύρι
1/2 κιλό ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
Λίγο σουσάμι
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Σ’ ένα μπωλ φτιάχνουμε τη ζύμη για τα λυχναράκια βάζοντας το αλεύρι, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το βούτυρο, και περίπου μισή κούπα νερό. Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί. Σ’ ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα δύο αυγά και μέσα τρίβουμε καλά το ανθότυρο και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι στρογγυλά κομμάτια. Το κομμένο φύλλο που περισσεύει ξαναπλάθεται και ξανανοίγεται σε φύλλο για να χρησιμοποιηθεί. Πάνω σε κάθε κύκλο ζύμης, βάζουμε μια κουταλιά από το ανθότυρο (ή τη γλυκιά μυζήθρα) και ανασηκώνουμε τις άκρες της ζύμης τσιμπώντας με τον δείκτη και τον αντίχειρά μας έτσι ώστε να σχηματιστούν μικρές-μικρές γωνίτσες γύρω-γύρω. Φτιάχνουμε όλα τα λυχναράκια και τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας. Χτυπάμε το τελευταίο αυγό με λίγη ζάχαρη και αλείφουμε πολύ καλά τα λυχναράκια από πάνω. Κατόπιν τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου.