1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και μέσα του διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τη μαστίχα, τη ζελατίνη, τα αμύγδαλα, λίγο ανθόνερο και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Σε χαμηλή φωτιά τα βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξουν. Κατόπιν αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί και το στρώνουμε με μια ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ταψί με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 8 τουλάχιστον ώρες. Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, κόβουμε σε μπουκίτσες τα λουκούμια μας και τα «αλευρώνουμε» με την άχνη ζάχαρη. Τα φυλάμε σε κλειστό δοχείο μακριά από υγρασία.