250γρ. λουκούμια μπουκίτσες
300γρ. αλεύρι
120ml λευκό κρασί
120ml σπορέλαιο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλέτα
Ζάχαρη άχνη
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την βανιλέτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά ώστε να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη (δεν πρέπει να το παραζυμώσουμε).
Μετράμε τα λουκούμια μας και χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τα χέρια μας και βάζουμε ένα λουκούμι στο κέντρο του. Κλείνουμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη να τυλίξει το λουκούμι και στη συνέχεια το πλάθουμε στις παλάμες μας να γίνει μια μπαλίτσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα λουκούμια μας.
Τα απλώνουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το κάτω μέρος από τα τυλιχτά λουκουμάκια μας. Έτσι όπως είναι καυτά βγαίνοντας από τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Τα λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο είναι τα ιδανικά σε αυτή τη συνταγή γιατί έχουν το πιο έντονο άρωμα. Εάν τα λουκούμια είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
Εάν χρειαστούν δύο ταψιά τότε κατεβάζουμε στους 160-170 βαθμούς την θερμοκρασία του φούρνου μας και ψήνουμε με αέρα αλλάζοντας στα μισά του χρόνου την θέση των ταψιών (το πάνω κάτω και το κάτω πάνω).