15 κουταλιές αλεύρι
1/2 κουταλιά μαγιά ξερή
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 με 2 ποτήρια χλιαρό νερό
Υλικά για το σιρόπι:
4 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά νερό
Υλικά για το πασπάλισμα:
Καρύδια τριμμένα
Βάζω τα υλικά για τους λουκουμάδες σε ένα μπολ, τα ανακατεύω καλά και τα αφήνω σε ζεστό μέρος 1 ώρα. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο φαίνεται από τις φουσκάλες που έχει κάνει στην επιφάνεια.
Βράζω τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνω στην άκρη.
Με το κουτάλι της σούπας βουτώντας το κάθε φορά σε ένα φλιτζάνι νερό, παίρνω ποσότητα ίση με το κουτάλι και τηγανίζω σε καυτό λάδι. Τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τους βουτώ στο ζεστό σιρόπι ίσα ίσα να τραβήξουν.
Τέλος πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!