2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές ζάχαρη
1/4 βιτάμ (60γρ.) λιωμένο, χλιαρό
2 1/2 κουταλιές κοφτές μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
Άφθονο λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά για το γλάσο:
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές γάλα πλήρες
2 βανίλιες
Πρώτα θα φτιάξουμε το γλάσο. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπωλ και προσθέτουμε σταδιακά τις 3 κουταλιές του γάλακτος ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Αν δεν γίνει λείο προσθέτουμε την τέταρτη κουταλιά. Καλύπτουμε το μπωλ μας με διαφανή μεμβράνη και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε τους λουκουμάδες.
Σε ένα μικρό μπωλ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τους προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και το λιωμένο βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε στη φριτέζα το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά και με ένα μικρό κουτάλι για σερβίρισμα παγωτού (κάνει τέλεια μπαλάκια) ή δύο κουταλάκια (προσπαθούμε να φορμάρουμε τη ζύμη) ρίχνουμε μπαλάκια ζύμης στο λάδι προσέχοντας να μην ρίξουμε πολλά γιατί θα φουσκώσουν καθώς τηγανίζονται. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές βγάζουμε τους λουκουμάδες από τη φριτέζα με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις πάψουν να καίνε τους βουτάμε έναν έναν στο γλάσο και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε σχάρα. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!