200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml γάλα
20γρ. ζάχαρη
30γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για βουτύρωμα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
Λάδι για το τηγάνισμα
Έξτρα ζάχαρη για πασπάλισμα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε και το γάλα και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί ζυμώνοντάς τα καλά. Όταν δούμε πως η ζύμη μας γίνεται ελαστική προσθέτουμε και το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά χρησιμοποιώντας τα μήλα της παλάμης μας. Ζυμώνουμε για δέκα λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή, εύπλαστη, λεία και ελαφρά γυαλιστερή. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπωλ και εκεί αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μεμβράνη και κουβέρτα, για μία με μιάμιση περίπου ώρα.
Κόβουμε τη ζύμη μας σε ισόπαχα μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για δέκα λεπτά. Κάνουμε κάθε μπάλα μακρύ κορδόνι. Το κρεμάμε από την μέση του στο δάχτυλό μας και στρίβουμε τις δύο άκρες του να γίνει σαν κοτσίδι. Αραδιάζουμε τα λουκουμαδάκια μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε σε μέρος ζεστό να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα και βουτάμε τα λουκουμαδάκια μας 2-3 τη φορά αφήνοντας άφθονο χώρο γιατί θα φουσκώσουν κι άλλο. Τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά (προσοχή γίνονται πολύ γρήγορα) και τα αφήνουμε να σταθούν σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε ζάχαρη και μέσα της στριφογυρίζουμε να ζαχαρωθούν από όλες τις πλευρές τα λουκουμαδάκια μας. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη ακόμη και τα σερβίρουμε! Όταν είναι ζεστά γίνονται ανάρπαστα και είναι ακαταμάχητα!!!
Συμβουλή μου: Κάνετε τουλάχιστον διπλή δόση όταν έχετε παιδιά ή μεγάλη παρέα!