1 κιλό καλαμάρια σε ροδέλες (κατεψυγμένα)
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300ml μπύρα
1 αυγό
Λεμόνι
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξουν καλά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε πολύ καλά την μπύρα, το αλεύρι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε καλά αρκετή ποσότητα λαδιού σε ένα βαθύ μαγειρικό σκεύος. Βουτάμε μια μία τις ροδέλες καλαμαριού μέσα στο κουρκούτι που έχουμε φτιάξει και τις βυθίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα καλαμαράκια λουκουμαδάκια μας είναι έτοιμα να τα γευτούμε με χυμό λεμονιού ή σκέτα!