3/4 κιλού καρότα
400γρ. αλεύρι
200γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη και κανέλα (για το πασπάλισμα)
Λάδι για τηγάνισμα
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βράζουμε σε νερό μαζί με μια πρέζα αλάτι και τη φλούδα ενός πορτοκαλιού. Μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα. Πολτοποιούμε τα καρότα και τα κάνουμε πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και τους κρόκους των αυγών και φυλάμε τα ασπράδια για να τα κάνουμε μαρέγκα. Φτιάχνουμε την μαρέγκα και την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα ανακατεύοντας μαλακά με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα του κουταλιές από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα τα λουκουμαδάκια καρότου. Αφαιρούμε από το τηγάνι τους λουκουμάδες και τους αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.