Υλικά:
1 κιλό βύσσινα
750ml τσίπουρο
250ml κονιάκ METAXA
700γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανένας
3 μοσχοκάρφια
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε καλά τα βύσσινα και τους βγάλουμε τα κοτσανάκια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο μαζί με το τσίπουρο. Σφραγίζουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος. Εκεί το αφήνουμε για ένα μήνα ανακινώντας το όποτε το θυμόμαστε. Κατόπιν προσθέτουμε στο βάζο και τα άλλα μας υλικά, το ξανασφραγίζουμε και το βάζουμε στο ίδιο μέρος με πριν για άλλο μισό μήνα. Τέλος σουρώνουμε καλά το ποτό μας και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια!
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.