1 λίτρο ρακή
700 γρ. ζάχαρη
3 ρόδια καθαρισμένα
(πρέπει να καλύπτουν το 1/3 του μπουκαλιού)
Σε ένα γυάλινο μπουκάλι βάζουμε τη ρακή, τη ζάχαρη και τα σπόρια των ροδιών. Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 ημέρες ανακινώντας καθημερινά το μπουκάλι για να δέσουν τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη. Τέλος σουρώνουμε το λικέρ, το βάζουμε σε ένα όμορφο μπουκάλι και το κρατάμε στη κάβα μας.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρόδι με καρυδάκια πράσινα (εδώ προσθέτουμε κανέλλα και γαρίφαλα), με κουκούτσια από βερίκοκα, με βύσσινο, με κράνα, κλπ.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, και την ευχαριστούμε πολύ.
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!