7 πορτοκάλια
1/5 λίτρο τσίπουρο
1 κιλό ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
5 μοσχοκάρφια
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια μας. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες βγάζουμε τις φλούδες τους χωρίς να κόβουμε και το άσπρο που έχουν από μέσα. Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο (που κλείνει καλά) μαζί με το τσίπουρο και ένα φλυτζάνι από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε το βάζο. Τα αφήνουμε έτσι για μία εβδομάδα ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα μέρα.
Όταν περάσει η βδομάδα, βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε 500γρ. νερό μαζί με την κανέλα και τα μοσχοκάρφια για ένα 5λεπτο. Προσθέτουμε το σιρόπι στο βάζο με το τσίπουρο και το αφήνουμε για άλλη μία εβδομάδα, ανακινώντας πάλι κάθε μέρα.
Όταν περάσει και αυτή η εβδομάδα, σουρώνουμε καλά το λικέρ μας και το φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!