Υλικά:
1 λίτρο ούζο
1/2 κιλό ζάχαρη
2 ξύλα κανέλλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα και τα ξύλα κανέλλας. Προσέχουμε να μην μας πήξει η ζάχαρη και γίνει καραμέλα. Τέλος σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε μέσα το ούζο ανακατεύοντας καλά. Φυλάμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια. Σερβίρεται κρύο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.